Velkommen til Legeteket
og
Sprog & Leg

Hvad er Sprog & Leg
Sprog & Leg er en stor samling legetøj der gennem leg understøtter, udvikler, udvider og opbygger børns sprog og begrebsverden.

Hvad er Legeteket?
Legeteket er ligeledes legetøj og redskaber, der også gennem leg, styrker kroppens fysiske funktioner, som sanser, lytte, se, føle, balance, hukommelse, fin og grovmotorik. Noget af legetøjet er specialpædagogisk legetøj og computerprogrammer.  

Hvad kan du låne?
Her på hjemmesiden kan du se stort set alt, hvad du kan låne af legetøj fra biblioteket. For at gøre det nemmere for dig at finde det du har brug for, har vi inddelt legetøjet i kategorier, som du kan klikke dig ind på og få vist legetøjet med billede og en kort funktionsbeskrivelse.

Hvorfor låne Legetøj?
Nogle børn har brug for ekstra stimulation for at udvikle et godt og varieret sprog og begrebsverden. Eller til at træne fx mundmotorik, for at udtale ordene rigtigt. Og her er legetøjet et rigtigt godt redskab, fordi børn gennem leg og hygge med en voksen, kan få en målrettet stimulering af de manglende færdigheder.

Hvem kan låne det?
Det kan enhver - både private og institutioner - og lånebetingelserne for disse materialer, er de samme som alle andre materialer på biblioteket.
Den største samling i kommunen findes på Esbjerg Bibliotek, men bibliotekerne i Ribe og Bramming har også Sprog & Leg og Legetek til udlån. Legetøjet kan desuden bestilles til afhentning på alle lokalbiblioteker i kommunen.

Det er muligt at få anonym og professionel vejledning på Esbjerg Biblioteks Legetek, Nørregade 19,
mandag klokken 14.30 – 17.30 (dog ikke i skoleferierne)
Har du spørgsmål, kan du også henvende dig på tlf. 76 16 19 81

Legeteket Esbjerg og FanÝ